Pedicure Daniëlle

Wat doet de pedicure nou precies:

De pedicure verzorgt de voeten van mensen met allerlei voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en verwijdert eelt en - indien aanwezig- likdoorns. Voorafgaand aan de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit. De pedicure heeft een signalerende functie en adviseert onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig verwijst zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.


Ik ben aangesloten bij de branche vereniging ProVoet, dit is een landelijke brancheorganisatie voor pedicures. Dit betekent dat u altijd te maken hebt met een gediplomeerd pedicure die op de hoogte is van de ontwikkelingen in hun vak. Het heeft 12.500 leden en ze bevorderen de kwaliteit van de voetverzorging en van het beroep Pedicure in Nederland.

U kunt het lidmaatschap herkennen aan het ProVoetlogo.

 

 

Vanaf augustus 2012 mag ik ook mensen met diabetes en reuma behandelen, de behandeling kan men dan vergoed krijgen van de zorgverzekering.  Wel heb ik een verwijzing nodig van uw huisarts. zie kopje specialiteiten.

Ik ben sinds augustus 2012 ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor pedicures, hierbij voldoe in aan de volgende kwaliteitsnormen:

· het naleven van de door de branche vastgestelde normen betreffende hygiëne, arbo en milieu

· het naleven van de door de branche ontwikkelde evidence bases Richtlijnen ten aanzien van diabetes mellitus en reumatische aandoeningen.

· het behalen van accreditatiepunten door het volgen van bij- en nascholingen.

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------

Waarom zijn uw voeten zo belangrijk?

Vreemd genoeg blijkt nog maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Daarom is het logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen! Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje te brengen aan een vakbekwame pedicure, die is aangesloten bij brancheorganisatie ProVoet.

Zij geeft uw voeten een behandeling die ze nodig hebben!


Zes goede redenen om naar de pedicure te gaan

1.     Omdat je je voeten graag wilt laten zien, bijvoorbeeld in een open schoen, in het zwembad, op het strand. En na een spannende date, natuurlijk.

2.    Omdat je je voeten eens wilt verwennen. Ze werken er elke dag hard voor, je voeten. Maar komen wel    eens aandacht te kort.

3.    Omdat je uiterlijk en gezondheid gewoon belangrijk vindt. Dat gaat tot en met je voeten.

4.    Omdat je graag sport. De voeten zijn de gangmakers bij het sporten. Een goede conditie betekent ook gezonde, goed verzorgde voeten.

5.    Omdat je last hebt van je voeten. Jongeren hebben vaak last van zweetvoeten, voetschimmel en ingroeiende nagels. Daarmee blijven rondlopen is niet verstandig.

6.    Omdat de voeten een spiegel zijn van de ziel. Een beetje spirituele overweging, maar voeten laten zich lezen en vertellen iets over jouw persoonlijkheid.


 Waaruit bestaat een behandeling:

 Een basisbehandeling tot 30/45 minuten bestaat uit:

-  Desinfecteren van de voeten

-  Knippen van de nagels

-  Eelt weghalen

-  Evt. likdoorns/ingroeiende nagels en kloven behandelen

- Alles glad affrezen met de frees m.b.v. nattechniek

- Nagelomgeving verzorgen en schoonmaken

- Incremen van de voet